23.11.2018
OPP-INN-UT-advent
I advent har vi et opp-, inn- og ut-fokus. Les mer om hvordan det ser ut her.

Advent står for døren. Advent betyr Herrens komme. Han har allerede kommet som det lille barnet i krybben som vokste opp og valgte å gå i døden for våre synder. Han sto opp, reiste hjem til Far i himmelen, og kommer en dag igjen. Det venter vi på.

Advent og jul har gjennom årenes løp fått et mindre preg av venting på Herrens komme, feiring av Jesu fødsel, av at Gud valgte å bli menneske, og mer preg av kjøpefest, julegaver, mat og meg og mitt. Gjennom flere år og på ulike vis har vi i menigheten ønsket å løfte blikket, og ha et annet fokus og perspektiv enn det samfunnet og kulturen rundt oss har til jul og advent. Vi har omvendt adventskalender, gjestebud for Rasteplassen, er med på julaftenfeiring, adventskalender til bruk i hjemmet osv.

Også i år ønsker vi å løfte blikket og perspektivet bort fra mas og stress, og OPP mot Gud og det store, nesten uvirkelige faktum at han valgte å bli som en av oss, født som et lite barn i en skitten stall. Vi ønsker å ha perspektivet INN på oss selv gjennom egentid, refleksjon og gode stunder og opplevelser med våre nærmeste. Og vi ønsker å ha fokus UT mot mennesker rundt oss som ikke gleder seg til jul, til mennesker vi har rundt oss på jobb og i nabolag som vi kan bety en forskjell for.

Vi har valgt å kalle taleserien OPP-INN-UT-advent fordi disse tre retningene er med og skaper en sunn og god balanse i livet og troen, ikke minst i advent.

OPP-INN-UT-advente arrangementer og fokus i desember:

2.desember kl 11: Gudstjeneste med INN-fokus. Pastor Odd Arild Berge taler. Barnekirke og BTweens
9.desember kl 11: Gudstjeneste med UT-fokus. Hovedpastor Knut Moholt taler. Omvendt adventskalender. Barnekirke og SAMMEN-samling
13.desember kl 17: Gjestebud for Rasteplassens gjester som menigheten inviterer til. Kontakt Marion Bojanowski om du ønsker å bidra
16.desember kl 16: Syng jula inn. Vi synger og danser jula inn med menighetens egne sangere, musikere og dansere! Flott å invitere med seg noen på.
18.desember kl 11: Rasteplassen med utdeling av mat og julegaver
19.desember kl 11: Rasteplassen med utdeling av mat og julegaver
24.desember kl 15: Julaftengudstjeneste. Julesanger, juleevangeliet og andakt av Odd Arild Berge
24.desember kl 17: Julaftenfeiring som "Hjerte te hjerte" står bak. Mer informasjon her
25.desember kl 11: Rasteplassen

Omvendt adventskalender: I gudstjenestene våre i advent har vi et adventstre stående framme som en kan legge julegaver under. Disse deles ut på Rasteplassen til mennesker som trenger det.
Hjertekalender: Misjonskirken Norge har laget en hjertekalender til bruk i hjemmet. Dette er også en omvendt adventskalender hvor fokuset er på et misjonsprosjekt i Romania. I hjertekalenderen får en hver dag informasjon om Romania og prosjektet som støttes, samt at en samler inn penger som vi samler inn i menigheten bl.a på gudstjenesten på julaften. Se egen Facebook-event
Gjestebud: Hvert år inviterer menigheten Rasteplassens gjester og medarbeidere til gjestebud med deilig julemat. Samlingen avsluttes i kirkesalen hvor vi får en smakebit av Syng jula inn. Kontakt Marion Bojanowski om du ønsker å bidra med noe.
I tillegg sørger vi for en koselig samling i fengselet 12.desember hvor de innsatte får god mat og en pose med gave, julekaker mm.